Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че е провел телефонен

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън заяви, че е провел телефонен
Коментари Харесай

Блинкен и Лавров говориха за първи път от руското нахлуване в Украйна

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че е провел телефонен диалог с съветския външен министър Сергей Лавров и е призовал Москва да одобри американското предложение за освобождението на американската баскетболна звезда Бритни Грайнър и различен американец - Пол Уилан, съобщи Асошиейтед прес, цитиранаот Българска телеграфна агенция.

Това е първият диалог сред двамата, откогато Русия нахлу в Украйна през февруари.

Блинкън не даде детайлности за отговора на Лавров по въпроса, който американският държавен секретар преди този момент назова " значително предложение " към Русия за освобождението на Грайнър и Уилан.

Държавният секретар на Съединените щати обществено съобщи, че желае да организира диалог с съветския си сътрудник и разкри съществуването на предлагането към Русия, което съгласно осведомени източници включва замяна на Грайнър и Уилан за наказания съветски търговец на оръжия Виктор Бут. 

Блинкън разказа диалога с Лавров като " прям и пряк ", в който главната тематика е била предлагането за освобождението на американците.  " Призовах министъра на външните работи Лавров да пристъпим към реализирането на това предложение ", съобщи той и добави, че не може да каже какъв брой евентуално е това да стане.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР